lauantai 15. syyskuuta 2012

Triplasuklaa-Merisuola Cookies

Mielipide! On väärin kutsua cookieseja kekseiksi.
Suomalaiset keksit on perinteisesti läpikypsiä ja melko kovia. Mehevyys niihin saadaan halutessa täyttämällä ne vaikkapa hillolla, mutta normaalisti kostuttajaksi riittää kaffe.

Amerikkaistyyppiset keksit sensijaan luottavan maun lisäksi rakenteeseen ja purutuntumaan. Ne ovat päältä rapeita ja sisältä sitkeän meheviä. Aivan toista kuin tutut kaneliässät vaikka ei niissäkään toisaalta mitään vikaa ole. Itse kyllä valitsen jenkkityyppisen koska tahansa.


Taikinasta tulee kaksi pellillistä (18kpl) keksejä.

180g Tummaa suklaata isohkoiksi hipuiksi hienonnettuna
180g Tummaa suklaata
2,5dl Vehnäjauhoja
1,5dl Kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
1,5dl Voita
2,5dl Sokeria
2 Kananmunaa
1tl Vaniljaesanssia
0,5tl Suolaa
0,5tl Leivinjauhetta
Merisuolaa

Lämmitä kiertoilmauuni 180 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Aseta sivuun jääntymään.
Yhdistä vehnäjauhot, kaakoa, suola ja leivinjauhe.
Erillisessä kulhossa vatkaa yhteen sokeri, munat ja vanilja. Yhdistä suklaasula joukkoon kokoajan vatkaten. Lisää seos jauhojen joukkoon voimakkaasti sekottaen. Kääntele mukaan suklaahiput.

Kahta lusikkaa tai melonikauhaa käyttäen jaa taikina kahdelle pellille "palloiksi". Ripottele jokaisen keksin päälle hiukan merisuolaa. Paista 12min ja aseta erilliselle alustalle tai ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut