keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Mutakakku

Tässä se nyt tulee, oletteko valmiita?
En ole ihan varma olenko itse. Nyt joudun kehittämään uuden pravuurin juhliin kun paljastan kuuluisan (no niin kuuluisan kuin ei kuuluisan kakku nyt voi olla) mutakakkuni ohjeen. Oikeastihan tämä ei ole sen salaisempi kuin sokerikakkupohjan resepti ja löytyy varmasti jo netistä, mutta silti olen pimittänyt sitä.

Mutta tätä on nyt pyydetty läheisten toimesta tarpeeksi monta kertaa. Annan periksi. Olkaa hyvät.
Rumpujen pärinää kiitos..

Mud Cake


200g Tummaa suklaata
200g Voita (oikeeta voita! Oikeesti! Voita!)
4 Munaa
2dl Sokeria
2,5dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa äläkä päästä palamaan.
Yhdistä suklaa ja sokerivaahto kokoajan vatkaten. Lisää sekaan jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (itse tykkään käyttää halkaisijaltaan melko pientä vuokaa jolloin kakku on korkeampi ja jää mehevämmäksi sisältä) ja paista 200 asteisessa uunissa 12min.

Anna kakun jäähtyä täysin ennen tarjoilua. Parasta kylmän itsetehdyn kirsikka-  tai mansikkamelban kanssa, mutta myös vaniljajätski toimii!

Huom! Kakun tulee hytistä kun otat sen uunista. Jos kakku ei hytise se on läpikypsä (käytit liian laajaa vuokaa tai paistoit liian pitkään) ja se on parempi käyttää tavallisen täytekakun pohjan tapaan.

Ps. Kuva leikatusta kakusta jäi ottamatta, sorisori.

Edit: Vastauksena FB:n puolella esitettyyn kysymykseen; minun vuokani jolla kuvan kakku on leivottu on halkaisijaltaan 18cm.

3 kommenttia:

  1. En opettele ennenkuin opetat =)

    VastaaPoista
  2. ÖÖ, laiton hauksi mutakakku ilman vehnäjauhoja ja tämä tuli...2,5dl vehnäjauhoja...ok

    VastaaPoista
  3. Mistähän moinen hakutulos? Hakukone sekoilee. Eihän tuossa missään mainita että olisi vehnäjauhoton :) Toimii varmaan myös gluteenittomilla jauhoilla, mutta määriä en ikävä kyllä osaa kertoa.

    VastaaPoista

Sivut