sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Pohjois-Italia

Tästä alkaa matkakertomus seikkailustamme kauniissa Pohjois-Italiassa. Aloitimme reissumme kokousmatkalla Stresaan Maggiore järven rannalle. Puitteet oli järjestetty hienosti ja kokous onnistunut. Kiitos vain päämiehelle hienosta tilaisuudesta. Itse Stresan kylä oli pikkuruinen, mutta eipä siellä kovin paljon ehtinyt aikaa viettääkään joten sinänsä onnistunut valinta. Ei jäänyt harmittamaan oman ajan puute.


Myös Milanossa pyörähdettiin yhtenä päivänä ja ihan rehellinen mielipiteeni kyseisesti kaupungista on kallis, kolkko ja ynseä. Minusta ei siis tullut Milano -fania. Pisteet kaupungille kuitenkin Sephorasta jonne upotin sievoisen summan rahaa.


Duomo


Kokousmatkan loputtua jatkoimme oman viiden pariskunnan porukkamme kanssa Comojärvelle Menaggion kylään. Olimme vuokranneet sieltä huikein näkymin varustetun asunnon vuorenrinteeltä.


Asuntomme oli tuo jossa näkyy markiisi. Terassi jatkui koko huoneiston pituudelta.


 Näkymä terassilta Comojärvelle.


Myös Menaggio oli pieni kylä, mutta sen sijainti oli hieno. Kylästä pystyi tekemään lauttamatkoja muihin järven kyliin. Pienuudestaan huolimatta Menaggiosta löytyi kaikki mitä porukkamme kaipasi. Vihannes- ja ruokakauppa, ravintoloita ja muutama pieni putiikki.


Menaggio järveltä päin.


Comojärvi on upea, maisemat ovat jylhiä ja kylät värikkäitä ja kauniisti (joskin epäkäytännöllisesti) vuoren rinteisiin tiiviisti rakennettuja. Varennaan ja Bellagioon matkatessa kannattaa pitää mielessä, että portaita riittää... Ja riittää. Liikuntarajoitteisille tämä ei siis ehkä ole se ihanteellisin matkakohde. Tosin Menaggio on kahdesta muusta poiketen enemmän mäkinen kuin portainen.


Ihana Varenna. Kaunis kylä jossa sain reissun parhaan Frutti Di Mare pastan.


Niinkuin jo sanoin, portaita riittää.


Ja se Gelatto! Mamma mia! Tässä pistasion ja amareton makuisena.


Ruoka oli parasta pienissä trattorioissa ja cafeterioissa. Ristoranteissa syömämme ruoka oli suoraan sanottuna kamalaa! Kannattaa siis pysyä pikkupaikoissa.


Tässä se paras ruoka koko matkalla! Ihanasti peperocinolla tuliseksi maustettu Frutti Di Mare pasta Bar Il Molo -ravintolassa Varennassa. Yritän lähiaikoina kehittää oikeutta tekevän reseptin tälle ja postaan sen sitten myös blogiin.


Varenna Comojärveltä päin.


Teimme Murun kanssa kahdestaan päiväretken myös Bellagioon, jonka mukaan on Vegasissa nimetty melkoisen kuuluisa Casino.

Bellagio oli kylistä ehkä se kaunein, ja kallein. Missonia ja Verscaea olisi löytynyt mikäli budjetti olisi ollut kylän kuuluisimman ex asukkaan Clooneyn tasoa.
Joka paikkaan kuljettiin kapeita jyrkkiä portaita pitkin ja kujia reunustivat jo edellämainittujen huippubrändien liikkeet.


Kotiintuomisiakin riitti muutaman ylimääräisen kilon verran jotka ihana Finnair onneksi antoi anteeksi. Kiitos kiitos kiitos. Missonin sijaan tuliaiset kuitenkin löytyivät lähinnä Milanon Sephorasta sekä tavallisesta ruokakaupasta. Niistä lisää myöhemmin.


Kaikenkaikkiaan reissu oli mahtava eikä tietenkään vähiten matkaseurasta johtuen! Mukaan tarttui pelkästään hyviä muistoja. Lämpimästi voin suositella Comojärven aluetta kaikille hidastahtista ja letkeää lomaa kaipaaville. Erityisesti niille jotka laillani eivät rantalomakohteissa viihdy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut