maanantai 21. tammikuuta 2013

Kala Tacot

Noniin! Vuoden ensimmäinen resepti tulee tässä.
Normaalisti ajatuskin hedelmistä ruoassa etoo, mutta tähän mango itseasiassa sopi ihan hyvin. Kunhan ei laita liikaa.

Aluksi valmista kevyemmät tacot asettelemalla kokojyvätortillat uunin kestäviin kulhoihin ja paistamalla niitä 200 asteessa 3min. Vahdi kokoajan jotteivat reunat kärähdä.
Ota astiast uunista ja anna jäähtyä, tortilla kuivahtaa kupin muotoon. Itse resepti kuvamuodossa perässä.


Kuppia ei kannata öljytä millään. Tortilla irtoaa kyllä ihan tipauttamalla.



Tadaa! Kippo.


Sitten vaan latomaan täytettä sisälle oman maun mukkaan. Jos haluaa pitää annoksen kevyenä kannattaa keskittyä muihin täytteisiin ja jättää lohi ja avokado vähemmälle.


Sitten vaan taco käteen.


Ja mums mums mums.


Esittelyssä myös allekirjoittaneen talviallergiset (atooppiset) sormet. Aikunkiva.

Kala-Tacot

Lohitäyte

300g lohta (itse käytin Pirkka lohikuutioita)
2rkl Tuoretta inkivääriä raastettuna
2 Valkosipulin kynttä raastettuna
2rkl Limemehua
1tl Suolaa
1tl Kurkumaa
1tl Rypsiöljyä

Paista lohta pannulla kunnes se hajoaa "jauhelihamaiseksi". Raasta sekaan valkosipuli ja inkivääri. Mausta suolalla ja kurkumalla. Lisää rkl limemehua ja aseta odottamaan.

Muut täytteet

Punakaalia silputtuna
Mangoa kuutioituna
Avocado siivuina (pyöräytä siivut limemehussa heti kuorinnan jälkeen)

Kastike

200g Luonto+ maustamatonta rasvatonta jogurttia
4rkl Tuoretta korianteria silputtuna
1rkl Limemehua
1 Valkosipulin kynsi raasteena
1/2tl Suolaa
1/2tl Sitruunapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa 30-60min.

Annoksia: 6

 216kcal/annos
 160 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut