keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Perussafkaa: Korvapuustit



Korvapuustit eivät ole ehkä se kaikkein keväisin leivonnainen, mutta minun teki vaan niin kauheasti mieli kunnon jättipuustia, että viis veisasin sesonkisuosikeista ja laitoin taikinan kohoamaan. Nämä puustit tehdään veteen ja pehmeällä rasvalla. Ja ne ovat ihan-järkyttävän-hyviä. 


Korvapuustit

5dl Vettä 
50g Hiivaa
1 Muna
1,5dl Sokeria
1tl Vaniljaesanssia
1tl Suolaa
1rkl Kardemummaa
10dl Vehnäjauhoja
150g Voita (Huoneenlämpöistä)

Täyte

150g Voita (Huoneenlämpöistä)
2dl Sokeria
2dl Fariinisokeria
1,5rkl Kanelia

Voiteluun

1 Kananmuna
1rkl Vettä

Pinnalle raesokeria

Sekoita murennettu hiiva hieman kättä lämpimänpään veteen. 
Odota kaksi minuuttia ja lisää kananmunat, sokeri, vanilja, suola ja kardemumma.

Sekoita jauhot taikinaan vähän kerrallaan joko käsin vaivaten tai yleiskoneen taikinakoukkua käyttäen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita, kunnes se on sekoittunut taikinaan ja taikina irtoaa kulhon reunoilta. Tämän menee koneella n. viisi minuuttia.

Peitä kulho liinalla tai kelmulla ja anna taikinan tuplaantua lämimässä paikassa. Tämä vie noin 40 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista n. 2cm paksuinen levy.
Levitä voi levyille käsin tai palettiveitsellä.
Ripottele sokeri-kaneliseos tasan molemmille levyille. Kääri levy rullalle ja painele siitä veitsellä 6-12 hieman kolmion muotoista palaa. Puustien määrä riippuu siitä haluatko jättipuusteja vai pikkupuusteja.  

Siirrä palat leivinpaperilla vuoratulle pellille kolmion kapeampi pää ylöspäin ja paina "kärki" alan sormi pituussuuntaan asetettuna. Voitele puustit muna-vesi seoksella ja koristele raesokerilla.
Paista puusteja 225 asteisessa uunissa yhdeksän minuuttia. 



Voit pakastaa ylimääräiset puustit tai olla kuten minä ja kiristävät housuni, ja syödä koko satsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut