tiistai 21. huhtikuuta 2015

Polentakakku


Tämä resepti on MAKU lehdestä jossa se tosin kulki nimellä polentaleipä. Mutta ehkäpä pannuni halkaisija on liian pieni, koska sanoisin ennemmin kakuksi. Hyvää oli.
Tuunailin tottakai, eihän sitä nyt suoraan hyväksihavaitulla julkaistulla reseptillä voi mennä.
Laitoin mm. enenmmän cheddarjuustoa jo taikinaan, kuin ohjeessa käskettiin ja epäilen, että ellen olisi laittanut olisi ollut todella kuiva kokemus. Eli villiintykää juuston kanssa. Mun luvalla. Linkissä on alkuperäinen resepti ja alla meidän versio.

Polentakakku

3dl Polentajauhoja
1dl Vehnäjauhoja
150g Cheddar juustoa raasteena
1dl Pinjansiemeniä
1tl Leivinjauhetta
1tl Suolaa
3dl Ruokakermaa (3-juustoa)
2kpl Kananmunia
2rkl Oliiviöljyä

Päälle

Rasiallinen halkaistuja kirsikkatomaatteja
1/2dl Pinjansiemeniä
50g Cheddarjuustoa raasteena
Tuoretta basilikaa

Sekoita jauhot, juustoraaste, pinjansiemenet ja mausteet keskenään.
Lisää kerma, munat ja oliiviöljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Voitele valurautapannu ja levitä taikina pannuun.
Lisää täytteet. Paina kirsikkatomaatteja hiukan myös taikinan sisälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes keskelle painettu hammastikku nousee puhtaana.

Tarjoile suoraan pannusta. Tosi hyvää myös kylmänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut