keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Ylikypsää BBQ nautaa (Drip Beef)

Tätä periamerikkalaista liha-mättöä tuli testattua ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten ja nyt kun meille viikonloppuna matkusti kasa ukkoja peli-iltaan, Muru toivoi tätä tarjottavaksi. Onnistunut valinta koska viimeisetkin rippeet päätyivät sunnuntaina poikien pizzan päälle lisämausteeksi.


Lämmitä iso pata hellalla (itse käytän sarpanevaa).
Lohko sipuli krouvin kokoisiksi paloiksi ja kuullota paloja hetki öljyssä. Heitä päälle paisti, suola, pippuri ja grillimauste. Kumoa sekaan salsa, vesi ja Dr.Pepper. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä 4-5h tai kunnes liha hajoaa, kun tökkäät sitä haarukalla ja sipulit ovat mystisesti kadonneet.


Nosta liha leikkuulaudalle ja kahta haarukkaa käyttäen riivi se suikaleiksi. Itse olin laiska ja tein tämän vaiheen padassa, mutta leikuulaudalla se on helpompaa.
Nosta lihat takaisin kastikkeeseen. Jos kastike on kovin paksua lisää hiukan vettä.

Ylikypsää BBQ Nautaa

3 Sipulia
1kg Naudan paisti (kalvot poistettu)
320g Chipotle Salsaa (Pirkka)
7,5dl Dr.Pepper limonadia
5dl Vettä
1rkl Grillimaustetta
2tl Suolaa
1tl Mustapippuria
1tl Öljyä

Lämmitä iso pata hellalla (itse käytän sarpanevaa).
Lohko sipuli krouvin kokoisiksi paloiksi ja kuullota paloja hetki öljyssä. Heitä päälle paisti, suola, pippuri ja grillimauste. Kumoa sekaan salsa, vesi ja Dr.Pepper. Laita kansi päälle ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä 4-5h tai kunnes liha hajoaa, kun tökkäät sitä haarukalla ja sipulit ovat mystisesti kadonneet.

Nosta liha leikkuulaudalle ja kahta haarukkaa käyttäen riivi se suikaleiksi. Itse olin laiska ja tein tämän vaiheen padassa, mutta leikuulaudalla se on helpompaa.
Nosta lihat takaisin kastikkeeseen. Jos kastike on kovin paksua lisää hiukan vettä.

Erinomaista subissa, tortillan täytteenä, tacoilla tai vaikka ihan sellaisenaan. Ja melko koukuttavaa.


Cheddaria, nami!

1 kommentti:

Sivut