torstai 12. helmikuuta 2015

Banaani-Suklaa Mukikakku (mikrokakku)

Ystävänpäivää juhlitaan tämän viikon lauantaina ja en tiedä teistä, mutta ainakin itse pidän paljon enemmän suomalaisesta tavasta juhlistaa ystävyyttä, kuin amerikkalaisesta "rakkauden juhlasta". 

Kokemuksesta tiedän, että arjen kiireissä tulee helposti laiminlyötyä ystävyyssuhteita, joten suunnittelin blogiin tällaisen superhelpon kahden ruokalajin setin kahdelle ystävykselle. Kutsu siis paras ystäväsi kylään, korkatkaa pullo viiniä ja sukeltakaa vaikka vanhoihin valokuva-albumeihin. Tai kuunnelkaa musaa jota kuuntelitte yläasteella. Tai stalkatkaa feisbuukista mitä vanhat teini-ihastukset puuhaa nykyään. Vain taivas on rajana.

Vaikka elkää ymmärtäkö väärin kyllä sitä parisuhdettakin tarvitsee hoitaa. Mutta onhan meillä vuosipäivät? Ja lauantai illat. Ja tämä menu passaa kyllä siihenkin.

Jälkiruoka ensin. Koska sillävälin, kun kakut jäähtyvät voit kokata pääruoan. 
Sen postaan huomenna.


Banaani-Suklaa Mukikakku
2 Annosta

2 Jumbokuppia

2 Kypsää banaania (ruskeita pilkkuja saa esiintyä)
1kpl Kananmuna
2rkl Sokeria
2rkl Fariinisokeria
2rkl Kaakaojauhetta (sokeroimatonta)
1/4tl Suolaa
1/4tl Kanelia
1/2tl Vaniljaesanssia
1/2tl Leivinjauhetta
4rkl Vehnäjauhoja (1dl)
4rkl Voita (sulaa)
50g Tummaa suklaata veitsellä rouhittuna (n. 1/4 sokeripalan kokoisia muruja) tai suklaahippuja.

Muussaa banaanit haarukalla.
Lisää joukkoon kananmuna ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
Yhdistä toisessa kupissa kuivat aineet ja sekoita ne banaaniseokseen. Jaa taikina tasaisesti kahteen jumbokuppiin ja paista 800w mikrossa 3min.

Koristele tomusokerilla. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.



Ihan superhelppoa. Super.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut