torstai 19. helmikuuta 2015

Enchiladas

Tämä ruoka sai alkunsa siten, että kävin kerran Lidlissä väsyneen vauvan kanssa. Lappasin tavaraa koriin ilman minkäänlaista ajatusta siitä, mitä olen raaka-aineista tekemässä. Olen oppinut kolkytjotain elinvuoteni aikana, että jos sinulla on kasviksia / vihanneksia etkä keksi mitä niistä tekisit, paahda ne. Paahdetut kasvikset ovat aina hyviä. Sellaisenaan spagetin kera, keitoksi soseutettuna, pestona tai kuten nyt, enchilada kastikkeena.

Tällä ruoalla ei ole oikeastaan mitään tekemistä oikeiden aitojen meksikolaisten enchiladasten kanssa. Tämä on á la Koo.


Enchiladas

4kpl Kanan rintafileitä
1pss Fajita Spice Mix
1kpl Sipuli
200g Maissia (pakaste)
6kpl Tortilla lettuja

3kpl Paprikoja
1kpl Valkosipuli
2kpl Chilejä
1 rasia Kirsikkatomaatteja
Oliiviöljyä
Suolaa & Mustapippuria

200g Cheddar juustoa (tai mozzarella raastetta)
Kevätsipuleita

Lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Asettele huuhdellut ja halkaistut paprikat, kirsikkatomaatit ja chilit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai ritilälle. Poista valkosipulin ulommainen kuivin kuori ja leikkaa terävällä veitsellä aivan pääliosa pois (kts.kuva). Kaada kasvisten päälle reilusti oliiviöljyä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunin yläosassa 15min, tai kunnes kasvikset ovat hiukan mustuneet ja valkosipulinkynnet täysin pehmenneet. Anna kasvisten jäähtyä ja kuori paprikoista, tomaateista ja chileistä kuori pois. Sen pitäisi lähteä helposti sormella painamalla. Jos chilien kuori ei tahdo irrota se ei haittaa, ne voi jättää myös kuorimatta.

Riippuen siitä miten tulisesta ruoasta pidät voit halutessasi poistaa chileistä siemenet.
Soseuta kasvikset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kastikkeeksi, lisää ehdottomasti mukaan leivinpaperille valunut öljy ja mausteet. Ohenna tarvittaessa tomaattimurskalla. Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa.


Kuori ja silppua keltasipuli.
Paloittele kanan rintafileet suupaloiksi, noin kahdeksaan osaan per file.

Kuumenna paistinpannussa 1rkl öljyä. Lisää sipuli ja kuullosta hetki.
Lisää kanan rintafileet ja paista ne kypsiksi. Lisää maissit ja mausta täyte fajita mausteseoksella.


Täytä kuusi tortillalettua kana-maissi täytteellä ja kääri ne rullalle.
Kaada paistovuoan pohjalle n.2dl kastiketta ja asettele rullat kastikkeen päälle tiiviisti vieri viereen. Käännä rullien päät alaspäin. Kaada loput kastikkeesta rullien päälle ja raasta lopuksi mukaan cheddarjuusto.


Paista 180 asteisessa uunissa n.15min, tai kunnes juusto on sulanut. Koristele annos silputulla kevätsipulilla ja tarjoa heti kylmän meksikolaisen oluen kanssa.

Mikäli haluat kasvisversion jätä kana pois tai korvaa se esim. tofulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut